Hoe ziet een kampweek eruit?

Het grootste deel van de tijd zijn we op het kampterrein, dat aan het water ligt. Hier kan je zo het water induiken om te zwemmen of met een zeilboot het meer op te gaan. Het kamp bestaat uit een mix van samen dingen doen en lekker relaxen. Als kinderen zelf met ideeën komen gaan we daar zoveel mogelijk op in.

Een dag op kamp ziet er als volgt uit: na lekker geslapen te hebben met je groepje in een tipi-tent, is het tijd voor ochtendgymnastiek. Als het kan ontbijten we buiten. Hierna kan je kiezen of je wilt knutselen, zeilen of allebei. Na de lunch is het tijd voor een sport- of spelmiddag, en nog meer zeilen of lekker het terrein verkennen. Met een Donald Duckje in het gras of je boomhut afmaken – het kan allemaal. Zodra de zon schijnt wordt er veel gezwommen. Na het avondeten een lange broek aan en muggenspray op voor een spannend bosspel. Voor iedereen de tenten in duikt zingen we kampliedjes om de dag af te sluiten. Tandenpoetsen en je slaapzak opzoeken, nog even zachtjes kletsen maar niet te lang – want morgen is er weer een dag!

Ieder jaar maken we met de hele groep een zeiltocht door natuurgebied de Wieden richting het dorpje Giethoorn. De laatste avond is het Bonte Avond, met optredens, disco en een kampvuur dat de kinderen zelf hebben gebouwd.