Informatie voor deelnemers

Inschrijven
Iedere winter sturen we kinderen die al eerder zijn meegeweest en anderen van wie we weten dat ze geïnteresseerd zijn om mee te gaan een uitnodigingsbrief met inschrijfformulier. Wilt u dit ook graag ontvangen, mail dan naar inf[at]wanneperkamp.nl.

Kennismaking van te voren
Omdat we het belangrijk vinden dat ook nieuwe deelnemers vol vertrouwen op kamp gaan, maakt een van de begeleiders van te voren kennis met de ouders/verzorgers en kinderen. We vertellen meer over hoe het kamp verloopt, laten foto’s zien en kinderen kunnen wensen aangeven voor het programma.

Brengen en halen
Drie weken voor vertrek krijgen de deelnemers een brief met de paklijst en informatie over de opstapplaats en de tijd van vertrek en terugkomst. Omdat de meeste kinderen uit Amsterdam en omgeving komen, huren we een bus die vanaf Amsterdam vertrekt. Met deelnemers uit andere plaatsen in het land overleggen we wat het handigst is.

Locatie
Het kamp vindt plaats bij het dorpje Wanneperveen, op het De Zandhoop. Dat is het terrein van Vereniging de Zeilpunter, dat de keet, tenten en de traditionele zeilpunters beheert. Het Wanneperkamp kent een nauwe samenwerking met De Zeilpunter: veel begeleiders zijn ook actief in de vereniging. De Zandhoop ligt aan de Belterwijde, een meer in Nationaal Park Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel. Door het steken van veen (om turf te maken) is hier een heel natuurgebied aan slootjes en meren ontstaan. Op vaarafstand ligt Giethoorn, ook wel bekend als het Venetië van de Lage Landen.

Zeilen en zwemmen
Iedere dag hebben de kinderen de mogelijkheid om te zeilen en één dag gaan we met de gehele groep op zeiltocht richting Giethoorn. We varen in punters, houten platbodems die in de regio op traditionele wijze zijn gemaakt. Door met een houten boom (‘paal’) te punteren, kunnen we ook met weinig wind en in nauwe slootjes varen. Onder begeleiding van ervaren zeilers leren de kinderen op een relaxte manier zeilen: zwaarden omlaag en omhoog, aan het roer, door de wind, overstag.

Kinderen die niet goed kunnen zwemmen kunnen gewoon meezeilen (met zwemvest) en zwemmen (met zwembandjes). Er zijn altijd begeleiders bij het water aanwezig. Wanneer het harder waait draagt iedereen met het zeilen een zwemvest.

Zeilen kinderkamp

Eten en drinken
In de keet bereiden onze koks iedere dag de lekkerste maaltijden. Daarbij houden we rekening met allergieën, diëten, religieuze voorschriften en of iemand vegetariër is. Deelnemers kunnen dit aangeven in het inschrijfformulier, maar aarzel niet om bij vragen contact met ons op te nemen.

Kosten
Stichting Kinderwerk is een stichting zonder winstoogmerk. Door het werken met een gemotiveerde groep vrijwilligers en giften in natura, zoals knutselmateriaal, zijn de kosten zo laag mogelijk. Daarnaast helpen donaties het kamp te financieren. Meer weten over doneren? Klik dan hier. De prijzen van het kamp zijn inkomensafhankelijk. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op! Mail: info[at]wanneperkamp.nl.